Tyre Talk

A Bridgestone a Dueler H/P Sport abronccsal szereli az új Porsche Cayenne-t

Az együttműködés jelzi a gyári szerelések visszatérését a Porsche-nél

Bridgestone Dueler H/P Sport

  • A Dueler H/P két méretben kerül az új Porsche Cayenne-re
  • A Dueler H/P Sport gumiabroncsot teljes egészében a Bridgestone Európai Műszaki Központja fejlesztette
  • A vegyes méretű abroncsok jobb stabilitást és vezetési dinamikát nyújtanak

A Porsche a Bridgestone-t bízta meg azzal, a Porsche Cayenne harmadik generációjához gumiabroncsot szállítson. A Dueler H/P Sport abroncsokat, amelyeket 191 és 202 collos kerekekre szerelnek, teljes egészében Rómában, a Bridgestone Európai Műszaki Központjában fejlesztették ki. Az abroncsok gyártása a Bridgestone lengyelországi, poznan-i üzemében történik.

A Porsche Bridgestone abroncsokkal történő gyári szerelése fontos visszatérési lehetőséget jelent az abroncsgyártó számára. Az új Porsche Cayenne 15 sikeres évet tudhat maga mögött, és az új modellen már bonyolult és nagy kihívást jelentő vizsgálatok sorozatát végezték. Mivel terepjáróról beszélünk, tipikus sportautókra jellemző vonása, hogy az új, vegyes méretű gumiabroncsok legalább 19 collos felnikre kerülnek. A vegyes abroncsok javítják a stabilitást és a vezetési dinamikát kanyarokban. A gyári szerelésű Bridgestone abroncsokat N0 jelöli az oldalfalon.

Christophe De Valroger, az OE Europe alelnöke elmondta: „Nagyon büszkék vagyunk, hogy ehhez az ikonikus járrműhöz bennünket választottak beszállítónak. Nagy elismerés számunkra, hogy a világ egyik legigényesebb gyártója számára végezhettük ezt a fejlesztést. Ez kiválóan szemlélteti termékeink minőségét, a gumiabroncs-technológiák terén betöltött vezető szerepünket és a Porsche-val kialakított partnerségünk erejét.”


1 Elől 255/55 ZR19 és hátul 275/50 ZR19
2 Elől 275/45 ZR20 és hátul 305/40 ZR20Médiainformációk:

Liesbeth Denys
+32 478 78 26 22


A Bridgestone Europe

A Bridgestone Europe, amelynek székhelye Belgiumban van, a tokiói székhelyű Bridgestone Corporation-nek, a világ legnagyobb gumiabroncs- és gumi vállalatának, kizárólagos tulajdonú leányvállalata. 18 200 főt meghaladó alkalmazotti létszámával a Bridgestone EMEA több mint 60 országban van jelen. A régióban 14 abroncs- és abronccsal kapcsolatos üzemmel, egy jelentős kutató-fejlesztő központtal és egy tesztpályával rendelkezik. A Bridgestone Europe prémium abroncsait Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és az egész világon forgalmazzák.

A Bridgestone Europe-ról további információkért látogasson el a www.bridgestone.eu vagy a www.bridgestonenewsroom.eu weboldalra, vagy keressen meg bennünket a Facebook, a Twitter, az Instagram és a YouTube oldalain.