Tyre Talk

A Bridgestone bemutatja új prémium túraabroncsát, a Turanza T005-öt

A vizes úton elért kiváló teljesítmény és a gördülési ellenállás tökéletes irányíthatóságot eredményez

A Bridgestone bemutatja új prémium túraabroncsát, a Turanza T005-öt

  • Az új prémium Bridgestone túraabroncs, a Turanza T005 bemutatója
  • A fejlesztés és a gyártás is Európában zajlott, a járművezetők tényleges igényeinek figyelembevételével
  • 2019-re már több mint 140 méretben (14-től egészen 21 collos méretig)

A világ első gumiabroncs- és gumitermék gyártó vállalata 1, a Bridgestone bemutatja Turanza T005 névre keresztelt prémium túraabroncsát, mely révén „tökéletesen ura maradhat járművének, még esős napokon is”.

Az Európában fejlesztett és gyártott Bridgestone Turanza T005 vizes úton nyújtott teljesítménye, üzemanyag-hatékonysága és futásteljesítménye kiemelkedő, és használatával a jármű irányíthatósága nehezebb közlekedési helyzetekben is biztosítható – különösen esős napokon.

A Bridgestone Turanza T005 széles méretválasztékban 2018. januártól lesz elérhető az európai másodlagos piacon, és a jelenleg forgalmazott T001 EVO gumiabroncsot váltja a márka kínálatában. 2019-re a Turanza T005 gyakorlatilag minden – összesen több mint 140 – abroncsméretben lesz kapható, 14-től egészen a 21 collos keréktárcsa méretig. A termék megjelenésével egy időben a Bridgestone túraabroncs-portfóliója egyszerűsödik: csupán a szegmenst teljesen lefedő két típus, a Turanza T005 és a DriveGuard lesz kapható.

Mostantól számos vezető autómárka kínálja új modelljeit Bridgestone Turanza T005 gumiabroncsokkal felszerelve, és az új gumiabroncs néhány hónapon belül egyre nagyobb számban jelenik majd meg az utakon. Jakob Rønsholt, a Bridgestone EMEA termékek és megoldások stratégiájáért felelős igazgatója az alábbiakat mondta az új termékről: „Új prémium túraabroncsunk, a Turanza T005 központi szerepet tölt be a Bridgestone termékportfóliójában, mivel a vásárlói igények jelentős hányadának megfelel.

Fejlesztése során semmit sem bíztunk a véletlenre: nagy gondossággal elemeztük a vásárlói igényeket, és ennek eredményeként olyan terméket állítottunk elő, amely megfelel az elvárásoknak. A Bridgestone Turanza T005 biztosítja a jármű tökéletes irányíthatóságát, különösen vizes úton.”

Maradjon tökéletesen ura járművének, még esős napokon is!

A végfelhasználót a Bridgestone „főnöknek” tekinti, és a Bridgestone Turanza T005 kialakítását is ez a koncepció (a főnök) inspirálta. A termékfejlesztés során a Bridgestone Európa-szerte több ezer prémiumabroncs-vásárlót kérdezett meg a túraabroncsokkal kapcsolatos elvárásaikról és igényeikről, valamint a hétköznapi vezetés során tapasztalt leggyakoribb kihívásokról.

A következtetés teljesen világos: a prémium gumiabroncsok vásárlói olyan terméket szeretnének, amellyel biztonságban érzik magukat, de a vezetés élménye megmarad. Olyan termékre vágynak, amellyel a hétköznapi vezetés közben adódó kihívások során – és különösen esős napokon – tökéletesen urai maradhatnak járművüknek. Emellett pedig fontos számukra az üzemanyag-hatékonyság és a futásteljesítmény.

A Bridgestone Turanza T005 prémium túraabroncs minden fenti elvárásnak megfelel. Ezzel az abronccsal a vezető kedvezőtlen körülmények között – és különösen vizes úton – is tökéletesen ura maradhat járművének, az autópályakanyarok bevételétől kezdve a városi közlekedésben előforduló váratlan fékezésekig.

Turanza T005: kiváló teljesítmény vizes úton, TÜV SÜD tanúsítvány

A Turanza T005 kategóriájában a legjobb – „A” EU címke besorolású – tapadást biztosítja vizes úton és „B” EU címke besorolású gördülési ellenállása is kiváló. A termék bizonyos abroncsméretekben „A/A” kategóriás besorolást kapott.

A vizes úton kategóriájában legjobb oldalsó tapadást és fékezési teljesítményt Európa egyik legelismertebb, független autóipari minősítő intézete, a TÜV SÜD mérései és tanúsítványa igazolják.

A kiemelkedő teljesítményt a Bridgestone mérnökei a vizes úton jól teljesítő prémium anyagok kiválasztásával és az ideális futómintázat kialakításával érték el. A sűrű lamellák és a futófelület középső részében található mintaárkok eloszlása rendkívül hatékony vízelvezető képességet biztosít. Az új keverési technológia által a Bridgestone saját fejlesztésű NanoPro-Tech™ polimerje magas szilikatartalmú anyagokat tartalmaz, biztosítva a lehető legjobb tapadást, üzemanyag-fogyasztást és kopásállóságot.

A Bridgestone belső tesztje igazolja a Turanza T005 minden értelemben megnövelt teljesítményét a Turanza T001 EVO abronccsal szemben, ugyanis nedves útfelületen elért jelentősen nagyobb tapadásának és fékezési teljesítményének, száraz útfelületen elért kiváló fékezési teljesítményének és gördülési ellenállásának köszönhetően megközelítőleg 10%-kal hosszabb élettartammal rendelkezik, megfelel a járművezetők elvárásainak, sőt, felülmúlja azokat2.


1 A 2016. évi gumiabroncs-értékesítési adatok alapján. Forrás: Tire Business 2017 – Gumiabroncsgyártó társaságok globális rangsora.
2 Belső piackutatási felmérések alapján.Médiainformációk:

Liesbeth Denys
+32 478 78 26 22


A Bridgestone Europe

A Bridgestone Europe, amelynek székhelye Belgiumban van, a tokiói székhelyű Bridgestone Corporation-nek, a világ legnagyobb gumiabroncs- és gumi vállalatának, kizárólagos tulajdonú leányvállalata. 18 200 főt meghaladó alkalmazotti létszámával a Bridgestone EMEA több mint 60 országban van jelen. A régióban 14 abroncs- és abronccsal kapcsolatos üzemmel, egy jelentős kutató-fejlesztő központtal és egy tesztpályával rendelkezik. A Bridgestone Europe prémium abroncsait Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és az egész világon forgalmazzák.

A Bridgestone Europe-ról további információkért látogasson el a www.bridgestone.eu vagy a www.bridgestonenewsroom.eu weboldalra, vagy keressen meg bennünket a Facebook, a Twitter, az Instagram és a YouTube oldalain.