GYIK (Gyakran ismételt kérdések)

Általános

 • A Bridgestone és a Firestone ugyanaz a vállalat?

  Igen. Bár a Bridgestone és a Firestone két különböző márka, mindkettő a Bridgestone Group irányítása alatt működik, és mindkét abroncscsalád fejlesztése és gyártása a Bridgestone Europe feladata.
 • Mind a 4 abroncsot le kell cserélnem a traktoron, vagy elegendő 2 abroncsot felszerelni (például a hátsó tengelyre)?

  Ahhoz, hogy a Bridgestone VF technológia minden előnyét ki tudja használni, javasoljuk, hogy mind az első, mind a hátsó tengelyre Bridgestone VT-Tractor abroncsot szereljen fel. Ugyanakkor lehetséges csupán egy tengelyen is lecserélni az abroncsokat, a teljesítmény változása így is érezhető. Ebben az eseten azt javasoljuk, hogy ellenőrizze meghajtás késletetés százalékot, hogy az első és hátsó abroncsok sebessége egyensúlyban maradjon. Nem javasoljuk VF abroncsok felszerelését olyan tengelyre, ahol ezekkel egyidejűleg IF vagy más szabványnak megfelelő technológiával készült abroncsok is vannak.
 • Hogyan lehetséges az, hogy a Bridgestone VT-Tractor abroncsok azonos nyomás mellett nagyobb tömeget tudnak cipelni, mint a standard aboncsok?

  A Bridgestone VT-Tractor abroncsokat teljesen más technológiával gyártják, mint a standard mezőgazdasági abroncsokat. Az igen tartós vázszerkezet, az ultra-alacsony függőleges merevségű oldalfalak és az új abroncsperem design együtt biztosítják, hogy a Bridgestone VT-Tractor abroncsok 40%-al több tömeget legyenek képesek elbírni, mint a standard abroncsok. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag több hasznos teherrel nagyobb területet képes lefedni anélkül, hogy a talajt nagyobb igénybevételnek tenné ki. Maximális hatékonyság, termelékenység és védelem a terményeknek és a felső talajrétegnek.
 • Nincs nagy teljesítményű traktorom. Megéri Bridgestone VT-Tractor abroncsot felszerelnem?

  Igen. Míg a teljesítményben elért százalékos különbség nyilvánvalóan nagyobb lesz egy nagyobb teljesítményű traktor esetében, addig ez nem jelenti azt, hogy a kompakt traktorok ne profitálhatnának a VF technológiából és a Bridgestone VT-Tractor abroncsokból. A különbség és az előnyök mérhetők a tapadás, üzemanyag takarékosság és talajvédelem terén. Lépjen kapcsolatba a helyi Bridgestone Értékesítési irodával, ha többet szeretne megtudni vagy ajánlatot szeretne kapni.
 • Hogyan használjam a sebesség / nyomás táblázatot?

  Nem szükséges használnia. A Bridgestone mezőgazdasági abroncsait a piacon elérhető legfejlettebb VF (Very High Flexion - Nagyon magas rugalmasság) technológiával gyártják. Ez az ETRTO (European Tyre and Rim Technical Organisation) szabvány lehetővé teszi ugyanannak a terhelésnek a felvételét minden sebességen (legfeljebb 50 km/h sebesség értékig). Ez azt jelenti, hogy nem kell módosítania az abroncsnyomáson amikor a földekről a közútra hajt, illetve nem kell csökkentenie a hasznos terhet. Így jelentős időmegtakarítást érhet el és gondmentesen vezethet.
 • A Bridgestone VT-Tractor abroncsok a leginkább talajbarát mezőgazdasági abroncsok?

  Igen, ez így van. Mind a saját, mind független tesztek azt mutatták, hogy a VF technológia (Very-High Flexion - Nagyon magas rugalmasság) technológia és a Bridgestone VT-Tractor abroncsok szerkezete kiváló tapadást és teljesítményt biztosít sokkal alacsonyabb abroncsnyomás értékeken. Ez azt jelenti, hogy a tömeg egy sokkal nagyobb területen oszlik el, alacsonyabb érintkezési nyomáson nagyobb a tapadás, így kisebb mértékben nyomódik össze a talaj. Mindez pedig érzékelhető különbséget mutat majd aratáskor!
 • Mit jelent az abroncs oldalán az "NRO" jelölés?

  Az "NRO" a Narrow Rim Option (keskeny felni opcióÖ rövidítése. Ez az új szabvány a Bridgestone VT-Tractor abroncsok egyedi jellemzője. Amikor a Bridgestone VF technológiát hagyományos méretekben kezdték el fejleszteni, a Bridgestone egy speciális, keskenyebb felnire szánt, kivitelben is gyártani kezdte az abroncsot több méretben is. Ebben a kivitelben a VF abroncsok előnyei a felnik cseréje nélkül is élvezhető, amely Önnek nagyobb rugalmasságot és alacsonyabb befektetési költségeket jelent. Az elérhető abroncs és felni méretekről a hivatalos termékismertetőben talál teljes tájékoztatást.
 • Mit jelent a "VT"?

  A "VT-Tractor" a Bridgestone zászlóshajó abroncsmintázatát jelöli a mezőgazdasági szektorban. A "V" a nagy csatlakozási szöget jelenti. A "T" a nagy tapadásra, a "Tractor" pedig a méretek alkalmazására utal. Más méretekben és felhasználási területeken is kapható lesz az abroncs, például ilyen a VT_Combine modell.
 • Miért válasszak Bridgestone abroncsot?

  A Bridgestone olyan prémium mezőgazdasági abroncsokat tervez és fejleszt, amelyek a kiemelkedő teljesítményt és hatékonyságot az Ön legfontosabb eszközét a felső talajréteget, védő technológiával ötvözik. A Bridgestone VT Traktor-abroncsokat úgy tervezték, hogy már nagyon alacsony felfújási abroncsnyomáson is használni lehessen őket, így kiváló tapadást biztosítanak ugyanakkor minimálisra csökkentik a talaj összenyomódását. Így nő a termelékenység, gyorsabb a munkavégzés, gazdaságosabb az üzemanyagfogyasztás és magasabb a hozam. Másképp fogalmazva a Bridgestone abroncsok rendkívül gyorsan megtérülő befektetési lehetőséget kínálnak.
 • A Bridgestone VF-Tractor abroncsok üzemanyagot is megtakarítanak nekem?

  Igen. A független tesztek azt mutatták, hogy a Bridgestone VT-TRACTOR abroncsok kiemelkedő tapadásának köszönhetően akár napi 36 liter üzemanyag, avagy 500€ is megtakarítható egy 500 hektáros területen, más prémium termékekkel összehasonlítva.
 • A Bridgestone VF-Tractor abroncsok időt is megtakarítanak nekem?

  Igen, biztosan így lesz. A független tesztek azt találták, hogy a Bridgestone VT-Tractor abroncsokkal Ön naponta körülbelül 0,9 hektárral több területet fedhet le, mint a kategória többi abroncsával. A Bridgestone VT-Tractor abroncsok magasabb hasznos terhe azt is jelenti, hogy Ön nagyobb locsolókarokat vagy szélesebb ekét szerelhet fel a járműre és így még nagyobb felületet fedhet le egyszerre, amivel időt takarít meg, kisebb mértékben károsítja a talajt és csökkenti az üzemanyagfogyasztást.

Kategóriák