„Kiemelkedő oldalfal rugalmasság tulajdonságával” (VF) és korszerű mintázatával a Bridgestone VT-TRACTOR abroncs a szabványos abroncsokhoz képest alacsonyabb nyomáson működik és nagyobb az érintkezési felülete, így a gazdák gyorsabban elvégezhetik a munkát, nagyobb terhet szállíthatnak és gépeik kevesebb üzemanyagot fogyasztanak – a termőföld megóvása mellett.

Lothar Schmitt, Director Agricultural and Off-the-Road tyres, Bridgestone Europe így nyilatkozott a Bridgestone belépéséről az európai mezőgazdasági piacra: „A Bridgestone új prémium mezőgazdasági abroncscsaládja mögött az a filozófia áll, hogy megteremtsük a tökéletes egyensúlyt a gazdálkodás hatékonysága és a környezetvédelem között. A ‘Soil Care by Bridgestone’ címke a garancia azokra az abroncsokra, melyek hatékonyabb és fenntarthatóbb munkát tesznek lehetővé. Ezzel segítjük a gazdákat a nagyobb termelékenység elérésében most és a jövőben”.

Nagyobb termelékenység kisebb talajtömörítéssel

A speciális abroncsperem profilnak köszönhetően a Bridgestone VT-TRACTOR a szabványos és „fokozott berogyással” (IF) bíró abroncsoknál is nagyobb oldalfal rugalmasság tulajdonsággal rendelkezik alacsonyabb nyomáson. Ez a kisebb nyomáson (0,8 bar) való üzemelés a versenytársakhoz képest* akár 26 százalékkal nagyobb érintkezési felületet biztosít, csökkentve a talajtömörítést és évről évre növelve a terméshozamot.

Kiváló vonóerő a nagyobb termelékenységért

A Bridgestone új körömkialakítást alkalmazott a VT-TRACTOR abroncsnál, amely minimalizálja a csúszást és a termőföld taposását, kiváló vonóerőt és ennél fogva gyorsabb munkavégzést biztosítva a földeken. A Bridgestone tesztjei** azt mutatják, hogy a VT-TRACTOR abroncsot használó gazdák akár napi egy teljes hektárral nagyobb földet is megművelhetnek, mint más piaci szereplők abroncsait használva.

Alacsonyabb üzemi költség

A kiváló vonóerő tovább csökkenti az üzemi költségeket az üzemanyag-megtakarításnak köszönhetően. A versenytársak 1,0 bar nyomáson működő abroncsaihoz képest a Bridgestone 0,8 baron működő VF abroncsával akár 36 liter/ 50 hektáros megtakarítás is elérhető***.

A Bridgestone VT-TRACTOR a szabványos abroncsoknál akár 40 százalékkal nagyobb teher szállítására alkalmas ugyanakkora sebességnél. Ez kevesebb fordulót jelent a közutakon és tovább csökkenti az üzemi költségeket.

Nagyobb hatékonyság

A Bridgestone VT-TRACTOR abronccsal időt takarítanak meg a gazdák, mivel nem kell megállniuk és átállítani az abroncsnyomást a földekről a közútra érve és fordítva. Mi több, a VT-TRACTOR abroncsok megkönnyítik és kényelmesebbé teszik a jármű kezelését, ami fontos egy munkával töltött, hosszú, nehéz napon. A rugalmasabb oldalfal enyhíti az út egyenetlenségeit, míg a futófelület hosszabb bordái egyenletesebb vezetést biztosítanak.

Az új Bridgestone abroncscsalád az egyre növekvő prémium mezőgazdasági abroncs ágazatot célozza meg, a legújabb nagy sebességű járműveket használó nagytermelők és üzemeltetők munkáját segítve. A VT-TRACTOR abroncsok már Európa-szerte kaphatók 28-tól 42 colos méretig.

Bridgestone, a világvezető mezőgazdasági abroncsgyártó

A Bridgestone évtizedek óta a mezőgazdasági abroncs ágazat vezető gyártója a legendás Firestone márkával. A Firestone nagy múltjának és hagyományának köszönhetően világvezető mezőgazdasági abroncs márka, komoly európai jelenléttel. A legújabb Firestone fejlesztéseknek és bővítéseknek köszönhetően a Bridgestone mára lefedi a traktorabroncs iránti jelenlegi piaci kereslet 95 százalékát. Az új Bridgestone VT-TRACTOR kielégíti majd a prémium mezőgazdasági abroncs ágazat igényeit.

*A Bridgestone Bernburgban (Sachsen-Anhalt, Németország), IF 600/70 R30 & IF 710/70 R42 abroncson (1.2 & 1.0 bar nyomáson), valamint VF 600/70 R30 & VF 710/70 R42 abroncson (1.0 & 0.8 bar nyomáson), XSENSORTM technológiával végzett belső tesztjei alapján.

**A Bridgestone Bernburgban (Sachsen-Anhalt, Németország), IF 600/70 R30 & IF 710/70 R42 abroncson (1.2 & 1.0 bar nyomáson), valamint VF 600/70 R30 & VF 710/70 R42 abroncson (1.0 & 0.8 bar nyomáson), vontató járművel végzett belső tesztjei alapján.

***A Bridgestone Bernburgban (Sachsen-Anhalt, Németország), IF 600/70 R30 & IF 710/70 R42 abroncson (1.2 & 1.0 bar nyomáson), valamint VF 600/70 R30 & VF 710/70 R42 abroncson (1.0 & 0.8 bar nyomáson), volumetrikus üzemanyag-mérési módszerrel végzett belső tesztjei alapján.

Média információ: Károlyi Kata +36 20 346 9938