A gazdaságos teljesítmény növelésével az Ecopia a Bridgestone leginkább üzemanyag takarékos abroncsa. A Bandag FuelTech futózással együtt ez az abroncs megoldás elősegíti a flotta maximális megtakarítását, miközben a lehető legkönnyebben lehet futózni.

A környezet védelme

Mivel a cég érdekelt a mobilitásban, a Bridgestone a CO2 kibocsátás csökkentésén és az ökológiai fenntarthatóságon  dolgozik. A Bridgestone Csoport a beszerzésekből, termékekből, logisztikából, értékesítésből és az abroncs élettartam 2020-ra 35%-os 1 növeléséből származó globális CO2 kibocsátás csökkentését tűzte ki célul (értékesítési egységekben mérve), miközben az abroncsok gördülési ellenállását helyezi fókuszba.  Hozzájárulva ezen célok eléréséhez, büszkék vagyunk a hosszútávú szállításban működő  kormányzott, hajtott és tréler teherabroncsok új zászlóshajó családjának piaci bevezetésére.                                                                                        

(1) A 2005 évi szinthez viszonyítva


Üzemanyagmegtakarítás

Az előző Ecopia családhoz képest max. 5%* üzemanyag megtakarítás.

Fedezze fel az új ECOPIA H-STEER 001, az ECOPIA H-DRIVE 001 és az ECOPIA H-TRAILER 001 abroncsokat, amelyek a Bridgestone valaha gyártott leghatékonyabb autópálya kamion abroncsainak számítanak; a korábbi Ecopia családhoz képest 5%-kal csökkenő üzemanyag felhasználás mellett a gördülési ellenállásuk radikálisan csökkent anélkül, hogy az élettartamot ez károsan befolyásolná.  A nedves időben is a kiváló úttartás és fékezési válaszreakció nagyobb biztonságot jelent **.

A Bridgestone exkluzív NanoProTech keveréke drámai módon csökkenti a belső súrlódást az abroncs különböző keverék elemei között. Ez jelentősen csökkenti az energia veszteséget és ezzel a gördülési ellenállást. Ez közvetlenül 5%-os üzemanyag megtakarításban jelentkezik, amit a kiterjedt tesztek is igazolnak.

Ecopia H002 performance

Lower rolling resistance and increased durability

Alacsonyabb gördülési ellenállás  és fokozott tartósság A Bridgestone exkluzív NanoProTech keveréke lényegesen csökkenti a súrlódást az egyes keverék elemek között. Ez csökkenti az energia veszteséget a felső keverékben miközben az abroncs forog. A csökkenő energia veszteség csökkenő gördülési ellenállást jelent, ami alacsonyabb üzemanyag fogyasztással jár.

A tartós karkasz hosszabb abroncs élettartamot és jobb futózhatóságot jelent.

A Bridgestone áttörést ért el a Waved Belt technológiával, amely 9 hullámos acél huzalt alkalmaz. Ez a kerületen van felcsévélve és az első, ill. második öv réteget alkotja.  Ez csökkenti a feszültséget és a deformációt az öv szélein, így fokozza a karkasz stabilitást és élettartamot. Ez a technológia stabil érintkező felületet alkot az abroncs teljes élettartamán és csökkenti a karkasz növekedést.

Alacsonyabb gördülési ellenállás és magasabb futásteljesítmény.

A Bridgestone Alacsony Energiájú Mintázat speciálisan a mintázat blokkok mozgásának hatékonyabb kézben tartására készült. Mivel a deformáció és a mintázat kopása kisebb és az abszorbeált energia is csökken, az abroncs gördülési ellenállása is csökken.