A korábbi Ecopia családhoz képest akár  5% üzemanyag megtakarítás *

A flották üzemeltetési költségeiben az üzemanyag jelenti a legnagyobb tételt és a flottával kapcsolatos költségek 25-30%-át teszi ki. Az üzemanyag takarékosság és hatékonyság ezért döntő fontosságú, különösen a korszerű, üzemanyag-tudatos, hosszú távú szállítók számára.

A Bridgestone a vevők e csoportjának kihívásaira a kiváló, Kormányzott, Hajtott és Tréler pozíciójú, üzemanyag takarékos abroncs választékkal adta meg a méltó választ:  ECOPIA H-STEER 001, ECOPIA H-DRIVE 001 és ECOPIA H-TRAILER 001. Együttesen, a korábbi ECOPIA sorozatú gumikhoz képest  akár 5%-os üzemanyag megtakarítást is eredményezhetnek.

Alacsonyabb gördülési ellenállás ...

A helyzettől és a vezetési feltételektől függően az üzemanyag fogyasztás 20 - 50%-át a gördülési ellenállás okozza, ami lényegében az abroncs egyszerű forgatására fordítódik.  A Bridgestone a korábbi abroncsokhoz képest az ECOPIA családdal drasztikusan csökkentette a gördülési ellenállást: független közúti tesztek igazolták **, hogy  az ECOPIA H-STEER 001 és az ECOPIA H-DRIVE 001 rendre 18,9%-kal és 26,5%-kal alacsonyabb gördülési ellenállással rendelkeznek mint a régi  ECOPIA sorozat, ami 4,4%-kal alacsonyabb üzemanyag felhasználást eredményez.

Az  ECOPIA H-TRAILER 001-gyel, az autópályán szállítók az ECOPIA H-STEER 001, ECOPIA H-DRIVE 001 és ECOPIA H-TRAILER 001 elemek kombinációjával a korábbi ECOPIA sorozatokhoz képest akár 5%-os üzemanyag megtakarítást is realizálhatnak.

... az úttartásban, a vizes tapadásban és a futásteljesítményben tett kompromisszumok nélkül

Ezen előnyök realizálására a Bridgestone különleges  NanoPro-Tech keveréket használ ami csökkenti a különböző alkotóelemek közötti belső súrlódásokat és az abroncs forgása közben csökkenti a legfelső réteg energiaveszteségét.  Ez az alacsonyabb energia szint alacsonyabb gördülési ellenállásként jelentkezik anélkül, hogy az abroncs egyéb jellemzői, pld. az úttartás, a nedves tapadás és a futásteljesítmény romlanának.

A gördülési ellenállást  a ECOPIA H-STEER 001 és ECOPIA H-TRAILER 001 terméknél alkalmazott új oldalfal keverék is csökkenti, míg az ECOPIA H-DRIVE 001 alacsony energiájú jellege a mintázat blokkok közötti mozgások pontosabb kézben tartását eredményezi, ami csekélyebb deformációval jár. A csekélyebb deformáció következtében a mintázat kopása is csekélyebb, az elnyelt energia mennyisége csökken, így az abroncs gördülési ellenállása is csökken.

“A gördülési ellenállás, a futásteljesítmény és a karkasz tartóssága közötti optimális egyensúly révén a Bridgestone új ECOPIA abroncsai jelentik a választ a nagy távolságokon dolgozó jármű flották számára, amelyek nem csupán az üzemanyag fogyasztás csökkentésében érdekeltek, hanem a gumiabroncsokra eső kilométer költségek csökkentésében is” mondja Harald Van Ooteghem, a Bridgestone Europe Marketing Tervezési és Kereskedelmi Egységének főigazgatója.

A Bridgestone ECOPIA család az abroncs élettartamot, ill. biztonságot érintő kompromisszumok nélkül az üzemanyag megtakarítás és a karbon emisszió csökkentésével igazi áttörést jelent az eco - kategóriában.

Az ECOPIA H-STEER 001, ECOPIA H-DRIVE 001 és az ECOPIA H-TRAILER 001 Bridgestone új, felhasználóbarát jelölési rendszerét alkalmazza: az abroncsok áttekinthetőbb és magától értetődőbb megnevezése követelményei szerint az új megnevezési rendszer a helyes abroncs használat két fontos tényezőjét tükrözi: felület típus (H autópályához) és tengely (kormányzott, meghajtó vagy tréler).

* Az  ECOPIA H-STEER 001, ECOPIA H-DRIVE 001 és ECOPIA H-TRAILER 001 és a korábbi Ecopia család (315/70R22.5 és 385/55R22.5 méretű R249 Ecopia, M749 Ecopia és R109 Ecopia) összehasonlítására a  TÜV SÜD által elvégzett tesztek és a belső vizsgálatok eredményein alapszik.  A  TÜV SÜD Automotive GmbH a TÜV SÜD Group nagy elismerésnek örvendő nemzetközi műszaki szerviz szervezetének része.

** A TÜV SÜD 315/70R22.5 méreten végzett tesztjének eredményein alapszik.

Médiainformáció: Károlyi Kata: +36 20 346 9938