Ez az abroncs az utolsó kiegészítés az autópálya ECOPIA családhoz - ami a Bridgestone által kifejlesztett leggazdaságosabb kamion abroncs.

Tökéletesebb gördülési ellenállás és nedves tapadás

Az ECOPIA H-TRAILER 001 kiváló futásteljesítményt és tartósságot képvisel, ami jelentősen járul hozzá a flotta kilométer költségeinek csökkentéséhez. A megelőző R109 Ecopia kiváló tartósságát, kopási tuljadonságait,  kezelési lehetőségeit és ujrafutózhatóságát  kombinálja, miközben lényegesen alacsonyabb gördülési ellenállással, nedves tapadással és fékezési tulajdonságokkal rendelkezik nedves időjárás mellett is. A Bridgestone kiváló, az ECOPIA H-TRAILER 001 energia veszteségét csökkentő  NanoPro-Tech keverékének alkalmazásával a gördülési ellenállás is úgy csökken, hogy az egyéb tulajdonságok, pld. a nyomkövetés, a nedves tapadás és a futásteljesítmény   nem romlik. Az abroncs hullámos övvel rendelkezik, ami fokozza a köpeny stabilitást és a tartósságot, ami nagyobb terhelhetőséggel és köpeny újrafutózhatósággal jár.

Csökkenő üzemanyag fogyasztás

Független közúti tesztek* igazolják, hogy az ECOPIA H-STEER 001 és az ECOPIA H-DRIVE 001 18,9%-kal ill. 26,5%-kal alacsonyabb gördülési ellenállással rendelkezik, ami 4,4%-os üzemanyag megtakarítást jelent.  Az  ECOPIA H-TRAILER 001-gyel együtt az autópályai üzemeltetők  az új tréler abroncs, valamint az  ECOPIA H-STEER 001 és az ECOPIA H-DRIVE 001 segítségével 5%-os üzemanyag megtakarítást realizálnak a korábbi ECOPIA sorozathoz képest. Ez igen fontos előny, ha figyelembe vesszük, hogy az üzemanyag a teljes hosszú távú szállítási költségekben 25%-ot képvisel.

“A gördülési ellenállás és a futásteljesítmény közötti optimális egyensúlynak köszönhetően az új ECOPIA abroncsok jelentik a választ azon flották számára, amelyek csökkenteni kívánják üzemeltetési költségeiket mind az üzemanyag, mind a kilométer költségek csökkentésével"  jelentette ki Harald Van Ooteghem, a Bridgestone Europe Kereskedelmi Üzleti Egysége Marketing Tervezési menedzsere.

Az Ecopia családról

A modern, üzemanyag-tudatos autópálya flotta üzemeltetők számátra tervezettminőségi Ecopia, hosszú távú szállításra alkalmas abroncsok radikálisan csökkentik a gördülési ellenállást, az üzemanyag fogyasztást és a környezeti hatásokat, miközben megtartják kiváló teljesítményüket és biztonságukat.  Az ECOPIA család áttörést jelent a gazdaságos működés tekintetében, mert segít csökkenteni az üzemanyag fogyasztást, a karbon emissziót anélkül, hogy a biztonság és az abroncs élettartam leromlana. 

A Bridgestone az új ECOPIA H-TRAILER 001 -et 2013 áprilisában bocsátja útjára (méret: 385/55 R22.5). Az abroncs B fokozatú gördülési ellenállással, C nedves tapadási fokozattal és  73 dB zajszinttel rendelkezik az európai megjölési szabályzatnak megfelelően. 

*A teszteket 2011 júliusában a  tekintélyes nemzetközi műszaki szerviz, a TÜV Süd Group-hoz tartozó TÜV SÜD Automotive GmbH folytatta le.

Related Tyres