A Bridgestone újrafutózási javaslatait Észak Írország legelismertebb Bandag franchise kezelője húzta alá. Az A Portadawn-ban székelő ADCO Retreads elhatározta, hogy Bandag partnerség formájában fejleszti tovább üzleti lehetőségeit. A cég 30 éves ipari tapasztalattal büszkélkedhet és elhatározta, hogy a konszolidálás és növekedés érdekében merész üzleti lépést tesz. A Bridgestone újrafutózási menedzsere, Terry Salter úgy nyilatkozott, hogy a szövetség, amely a piacon együttműködik a Bandag-gal, fenntartható középtávú és hosszú távú megoldást jelent.  Mint mondta: "Az ADCO igyekszik felölelni a Bandag márkát és megújítja website-ját járművekkel és jelzésekkel. Örömünkre szolgál, hogy új kapcsolatba lépünk egy olyan üzlet keretében, amely országos pozíciónkat csak javítani fogja. Ez az új lehetőség stratégiailag is fontos, mert több mint 25 év távollét után franchise jelenlétet kölcsönöz Észak Írországban." Az ADCO várhatóan azonnali előnyöket élvez az újrafutózásból és a köpeny menedzsmentből Észak Írországban a Bridgestone flotta üzletből, különösen ami az Ulster Bus szerződést illeti. Terry hozzátette: " Elkötelezettek vagyunk a minőség mellett, így telepítjük a Bandag 7400U Shearography-t és az ADCO ebben kulcs szerepet kíván vinni. Kezdeti újrafutózási volumenként évente 5500 db-ot kívánunk elérni, a növekedési ambíciót pedig az éves 8000 db jellemzi az első franchise időszakban.  

A Bandag készsége a köpenyek rendszeres szállítására és az európai hálózat erőssége szintén igen jelentős tényező az ADCO számára . 

2007-ben a  Bridgestone megszerezte a  Bandag Incorporated-et és megalakította a Bridgestone Bandag, LLC.-t  

2008 áprilisára a Bridgestone Bandag LLC értékesítési és marketing csoportja, valamint a BSAM (Bridgestone Americas Inc) leányvállalat kamion és busz részlege  egyesítették erőiket és a flotta és díler vevők számára teljesen új abroncs megoldásokat dolgoztak ki egyetlen, integrált csomag formájában.  Az új csoport Bridgestone Bandag Tire Solutions (BBTS) néven ismert.  

A Bridgestone Bandag Tyre Solutions (BBTS) ma a  Bridgestone Americas Tyre Operations (BATO) egyik részlege, ami a két csoport vevőinek jobb kiszolgálását teszi lehetővé átfogó abroncs karbantartási megoldásokkal, amelyeket komplett új és újrafutózott kamion abroncsok ajánlatok támogatnak.  

Related Tyres