Kezdve az alacsony hőmérsékleti és esős viszonyoktól egészen a havas vagy jeges felületekig, a Bridgestone abroncsok tökéletes vezetési viszonyokat, pontos kormányzást és mindenek előtt nagyfokú biztonságot jelentenek.

A Bridgestone téligumi-kínálati skáláján megtalálható gumiabroncsokat úgy terveztük, hogy azok megfeleljenek a legmagasabb minőségi és biztonsági követelményeknek. Tapadásuk kiváló, biztosítják a rövid féktávot és a kitűnő kormányozhatóságot.

Az új Bandag a futózás terén jól biztosítja azt, hogy a téli abroncsai egy második, néha akár harmadik élettel is szolgáljanak kompromisszumok nélkül.

Mindez azt jelenti, hogy a Bridgestone téli abroncsainak típusainak választásával a költségtakarékosságot és a hatékonyságot választjuk. 

A szokványos téli körülményekre a Bridgestone az alábbi abroncsokat ajánlja:

M788

A tehergépkocsik és buszok valamennyi tengelyén használatos  M788 típusú gumik futófelülete egy tartós anyagkeverékkel készülnek. A kopás során ezekből a jellemzően téli guminak minősülő abroncsokból egész évi használatra alkalmas gumik lesznek és nincs szükség gumicserére, amikor közelednek a melegebb napok. A gumik tökéletesre fejlesztett mintázata kiváló tapadást biztosít a nedves felületeken.

A határozott kialakítású mintaárkok és bemetszések rendkívül jó oldaltartást és hosszanti húzóhatást fejtenek ki. Ez a mintázatfajta minden körülmények között tökéletes teljesítményt nyújt - nagyszerű lesz a manőverezés a téli havas, jeges viszonyok között és a melegebb évszakban javul a futási élettartam. 

W990

Ezt a típust a meghajtott tengelyre terveztük. A W990-en alkalmaztuk a Bridgestone "anti-skid" csúszáscsökkentési technológiát. Ennél háromszor több éllel kapaszkodik meg mindegyik mintázat-tömb és így fokozódik a húzóképesség. Az ilyen kialakítású mintázatnak a használata a hóval-jéggel fedett utakon a teljesítmény javulását eredményezi és javul a kormányzás minősége is, amellett, hogy a fékutak a nedves vagy jeges felületen rövidebbek lesznek. 

BANDANG W990

Ezen a típuson a mintázatot úgy alakítottuk ki, hogy a húzóképesség úgy a száraz mint a nedves útfelületen kiváló legyen. A speciális tervezésű mintázat és a téli gumikeverék nem csak a havon és a  jégen javítja a termék teljesítményét, de megnöveli a futási élettartamot, a biztonságot és a hatékonyságot is. Emellett ez a típus úgy a nedves mint a száraz felületen nagyszerű tapadással tűnik ki.

BANDAG BDR HG

A rövid név (Bandag Drive Regional - HighGrip) egy futózási szabványt takar, melynél egyebek mellett mély mintázat-tömböket alakítunk ki, melyek egymáshoz képest eltolódva helyezkednek el és ez egy egyedülálló vezetési élményt eredményez amellett, hogy vele növelhetjük a gumi élettartamát. 

Mély bemetszések és számítógéppel tervezett hornyok biztosítják, hogy a tapadás mindig nagyszerű legyen, még a gumiabroncs hasznos élettartamának végefelé is. Ezek a gumifelületek változékony időjárás mellett is nagyon jól beváltak, azaz ha téli viszonyok és száraz közlekedési feltételek sűrűn váltják is egymást.

Komolyabb téli viszonyokhoz a Bridgestone a továbbfejlesztett gumiabroncsait ajánlja, melyek nagyobb biztonságot és nagyszerű vezetési kényelmet nyújtanak.

W958

Ez a típus a kormányzott tengelyre készült. A W958 abroncs egyedülálló mintázat-kiképzéssel rendelkeznek és a kopás során a kimondottan téligumi jellegük fokozatosan átmegy egész éves használatra alkalmas állapotba. Tehát ezek a gumiabroncsok minden körülmények közepette nagyszerűen teljesítenek és nincs szükség gumicserére, amikor közelednek a melegebb napok.

A W958 esetében nagyszerű a kormányozhatóság és nagyon rövidek a fékutak. A köpeny mintázata dinamikusan változik: a gumi élettartamának első felében, a tél során, a mintázat pereme 10 %-kal nagyobb. Ez garantálja a legmagasabb fokú biztonságot és a tökéletes helytállást a hóval-jéggel borított utakon, épp akkor, amikor arra a legnagyobb szükség van. Az ősz és a tél során a gumi kopása eléri a 30 - 50 %-ot, miközben a futófelület hozzáidomul a tavaszi-nyári útviszonyokhoz.

W970

Ezt a típust a meghajtott tengelyre terveztük. A W970 gumiabroncs esetében a tökéletes viselkedés annak tudható be, hogy az a mikroszkopikus pórusokkal rendelkező "sokcellás" futófelületi anyagkeverékkel készül. A csúszásgátló mintázat-tömbök még tovább javítják a húzóképességet és a nedves viszonyok melletti járműkezelhetőséget.

Ennek az anyagkeveréknek az egyedülálló különlegességére az jellemző, hogy benne mikroszkopikus méretű buborékok és tömlőcskék helyezkednek el, melyek gyorsan eltávolítják a vizet a havas vagy jeges felületen gördülő gumik alól, miáltal biztosított a jó tapadás a gumiabroncs és az útfelület között.

M852

Az M852-es gumiabroncs egy új, nagyon tartós gumi a mély téli viszonyok mellett használt pótkocsikhoz. Ez a termék nagyon jól bevált a téli közúti közlekedésben, de a terepi használatban is, hála a nagyszerű tapadásának. Mindez az alkalmazott többféle modern technológiai megoldásnak köszönhető. A középső bordán több bemetszés található, miáltal a gumiabroncs hasznos élettartamának első felében javul a teljesítmény a havon. A tömör támasztórátétek azt eredményezik, hogy az oldalsó profiltömbök kopása egyenletesebb lesz. Egy piciny üreg az oldalsó tömbökben megakadályozza, hogy a köpeny futófelületén szabálytalan alakú hornyok jöjjenek létre.

BANDAG BDR W+

A "Bandag Drive Regional - Winter" téligumi-szabvány a legjobb futózást biztosítja. Része ennek a kettős bemetszéssel rendelkező gumitömbök kialakítása, melynek révén a sár és a hó automatikusan eltávozik a futófelület bemélyedéseiből. Garantálja ez a kiváló irányíthatóságot a havon és a jégen. Ez a technológia nagyban lecsökkenti a féktávot és növeli a futási élettartamot. Ez a típus a meghajtott tengelyre lett tervezve. 

BANDAG SIT

A "BANDAG SIT" futózási szabvány jó teljesítményt és teljes irányíthatóságot biztosít a jármű számára még a legrosszabb időjárási viszonyok mellett is. A hornyok nagy sűrűségben helyezkednek el, az alkalmazott nagytömörségű gumiösszetétel forradalmian új és a Bandag SIT mintázati tömbjeinek kialakítása nagyszerű tapadást és járműkezelést biztosít még a nedves felületen és az összetömörödött jégen is.

A futófelület mintázata a legnehezebb téli viszonyok mellett is tökéletes húzóképességet nyújt, valamint megbízható fékezést a havon és a jégen. További előnye a rendkívül jó stabilitás és pontos kormányozhatóság.

ÉRDEKES TÉNY:

A legtöbb európai ország saját jogi szabályozással rendelkezik a téli abroncsok tekintetében. Ajánlatos ezért a helyi rendelkezések betartása, hogy elkerüljük a büntetéseket és a jármű esetleges leállítását. A téli évszakra vonatkozó európai jogszabályokkal kapcsolatban további információk találhatók a www.bridgestonetruck.eu oldalon.

Média-információkat szolgáltat: Károlyi Kata 20/346 9938