A Bridgestone Europe nagyobb terhelési kapacitású, új közúti és terep felhasználású (EVO jelzésű) abroncsokat vezet be. A korszerű, új abroncsokkal az építőipari és bányaipari járműtulajdonosok nagyobb terhet szállíthatnak – anélkül, hogy az az abroncs teljesítményének, vágásállóságának és tartósságának a rovására menne.

“Közúti és terep felhasználású abroncsaink terhelési kapacitásának növelésével a Bridgestone segíti a hatékonyság fokozását a munkagépek kihasználásának maximalizálásával az abroncs élettartamának feláldozása nélkül” – nyilatkozta Harald Van Ooteghem, Senior Manager Marketing Planning, Commercial Business Unit, Bridgestone Europe.

A nagyobb terhelési kapacitású, új EVO abroncscsalád a következő abroncsokból áll:

  • M840 EVO 13R22.5 & 315/80R22.5 méretben (minden pozícióra, közúti/terep felhasználás)
  • L355 EVO 13R22.5 & 315/80R22.5 méretben (hajtott tengelyre, közúti/terep felhasználás)
  • M748 EVO 385/65R22.5 méretben (tréler, közúti/terep felhasználás)
  • L317 EVO 13R22.5 méretben (minden pozícióra, terep felhasználás)

Tengelyenként akár 2,6 tonnával nagyobb terhelési kapacitás

Az új Bridgestone EVO abroncscsaládnak köszönhetően a járműtulajdonosok a szabványos abroncsokhoz képest tengelyenként 0,5 tonnával nagyobb terhet szállíthatnak egy kerék esetén, és 2,6 tonnával nagyobbat ikerkerék esetén az M840 EVO, L355 EVO és L317 EVO abroncsokkal. Az M748 EVO-val tengelyenként 1 tonnára nőtt a terhelhetőség egy kerék esetén.

A megnövelt terhelési kapacitást úgy érték el, hogy az nem megy a Bridgestone nyújtotta teljesítmény rovására: nagyfokú tartósság, ellenállás a vágásokkal és befúródásokkal szemben, valamint kiváló futózhatóságot és hosszú élettartamot biztosító erős karkasz.

Korszerű technológiák

Az új EVO abroncsok szerkezetét megerősítették, hogy elég masszív legyen az abroncs vázának megtartásához a működés közben fellépő minimális deformálódás mellett, megőrizve a nehéz közúti/terep felhasználáshoz szükséges rugalmasságot. A megerősített abroncsperem mellett a következő Bridgestone technológiákat alkalmazták:

  • Több rétegű övszerkezet, mely növeli a karkasz stabilitását és tartósságát;
  • Kettéosztott övszerkezet**, mely lágyítja az övet, hogy nagyobb karkaszberogyást tegyen lehetővé;
  • Kőkivető*, mely megakadályozza, hogy kövek fúródjanak az övszerkezetbe.

Ezek a Bridgestone közúti/terep jellemzők fokozzák az abroncs ellenálló képességét, és növelik a futómintázat értékét és futózhatóságát. A járműtulajdonosok így csökkenthetik a teljes tulajdonosi költséget Bandag futózott abronccsal növelve az abroncsok élettartamát, mely az eredeti Bridgestone abroncsokéhoz hasonló minőséget, megbízhatóságot és futásteljesítményt nyújt. Ez a Total Tyre Life program, a Bridgestone arra tett ígérete, hogy segíti a járműtulajdonosokat a kilométerre eső költségek csökkentésében az abroncs teljes életciklusa alatt.

Az új On/Off EVO abroncsok sárban, friss vagy olvadó hóban is használhatók (M+S), így jobb teljesítményt nyújtanak a szabványos abroncsoknál. Az alpesi jellel is el vannak látva az R117.02 EU rendeletben meghatározott téli abroncs azonosításnak megfelelően. Ez kiváló tapadást és fékezési tulajdonságokat eredményez egész évben.

A Bridgestone M840 EVO, L355 EVO és L317 EVO 2015 januártól kapható Európában, az M748 EVO 2015 márciustól.

Média információ: Károlyi Kata +36 20 346 9938