A Bandag, a világ vezető prémium minőségű újrafutózott abroncsokat kínáló vállalata bemutatta a Bandag Rib Regional - Ultra Wide Base alacsony profilú, újrafutózott abroncsát, amelyet kifejezetten a széles tengellyel bíró, nagyméretű pótkocsikra tervezett. A továbbfejlesztett mintázat hosszú élettartamot, gazdaságosabb üzemanyag-fogyasztást és kiemelkedő kormányozhatóságot biztosít száraz és nedves útviszonyok között is. A magas futásteljesítmény és minimális állásidő révén az egy kilométerre számolt abroncsköltség még alacsonyabb lett, amely a flottaüzemeltetők számára további megtakarítást biztosít.  

A bizonyítottan hosszú élettartam, magas kopásállóság és alacsony gördülési ellenállás révén a Bandag BRR-UWB abroncsokkal az európai flottaüzemeltetők még erősebb versenypozícióra tehetnek szert a regionális szállítmányozás piacán, a költségek csökkentése pedig hozzájárul flottájuk hatékonyabb működéséhez.

"Állandóan változó hasznos tehermennyiség, rövid fordulók, kiszámíthatatlan útviszonyok...a regionális szállítmányozás számtalan kihívás elé állítja a sofőröket és a flottaüzemeltetőket egyaránt. A Bandag azért fejlesztette ki a BRR-UWB újrafutózott abroncsokat, hogy az innovatív eljárásaiknak köszönhetően egy kimagasló teljesítményű, megbízható, tartós és kopásálló, kifejezetten a széles tengelyű pótkocsikra szánt abroncsot adhassunk a flottaüzemeltetők kezébe" – mondta Harald Van Ooteghem, a tehergépjármű- és buszabroncs üzletág vezető menedzsere. 

A Bandag "felhasználás-függő" tervezési elve 

A BRR-UWB mintázatot az ún. "felhasználás-függő" (Bandag Application-Specific) tervezési elv alapján készítettek a Bandag mérnökei, így a BRR-UWB abroncsok egyedi mintázata és gumikeveréke az európai regionális szállítmányozásban használt, nagyméretű pótkocsikra lett tervezve. A kiváló kopásállósággal rendelkező abroncs azonban felszerelhető a városi flottákban használt járművek (így például buszok) hajtott tengelyére is, így a városi flottaüzemeltetők is kihasználhatják az abroncs költségcsökkentő lehetőségét.

Továbbfejlesztett technológia

A Bandag BRR-UWB újrafutózott abroncsok továbbfejlesztett, alacsonyabb profilmélységű mintázata kisebb gördülési ellenállást, ezzel alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást biztosít, míg az egyenes barázdák hatékonyabban vezetik el a vizet és így jobb kezelhetőséget és kormányozhatóságot kölcsönöznek a járműnek nedves útviszonyok között is. A kiváló kopásállósággal bíró Bandag BR-UWB abroncs ideális választás azoknak, akik a széles tengelyű járműveik teljesítményét tovább szeretnék növelni, ugyanakkor kiemelten szem előtt tartják a járművek biztonságos kormányozhatóságát és a gazdaságos üzemanyag-fogyasztást is. A mintázat alacsony profilmélysége révén az abroncs könnyen felszerelhető több, különböző tengelyszélességgel bíró járműre.

Teljes abroncs élettartam

Az alacsony profilmélységgel, magas élettartammal és teljesítménnyel bíró, kifejezetten a széles tengelyű pótkocsik tervezett Bandag BRR-UWB szerves részét képezi a Bridgestone, világ legnagyobb prémium abroncsgyártója "Total Tyre Life" programjának, amely egyszerre segít az abroncsok teljesítményének növelésében és a költségek csökkentésében azok teljes élettartama alatt.

A Bandag BRR-UWB mintázat a Bridgestone és más prémium abroncsokon 445/45R19.5, 455/50R22.5 és 435/45R22.5 szerelési méretekben lesz elérhető.

Bővebben a Bandagról a www.bandag.eu oldalon olvashat.


További információ kérhető: 

Boros Panna / Tóth Csaba Gábor
Premier Kommunikációs Iroda
Tel: 1/483-1860; 30/915-9002
Email: sajto@premiercom.hu 

Károlyi Kata
Bridgestone Magyarország Kft.
Tel.: 430-2796
E-mail: Katalin.KAROLYI@bridgestone.eu