Tyre Talk

Új elnök-vezérigazgató a bridgestone emea élén

A világ legnagyobb gumitermék és gumiabroncs vállalata, a Bridgestone bejelentette, hogy Paolo Ferrari-t nevezi ki a társaság Európa, Közel-keleti és Afrikai (EMEA) régiójának elnök-vezérigazgatójává, zaventemi (Belgium) székhellyel. Az új vezető egyúttal a Bridgestone Europe NV/SA igazgatótanácsának és végrehajtó bizottságának is tagja lesz.

Paolo Ferrari

A Bridgestone EMEA vezérigazgatói posztját korábban betöltő Franco Annunziato 2016. januártól a Bridgestone Kína és Csendes-óceáni (China & Asia Pacific) régiójának elnök-vezérigazgatói tisztségét tölti be.

Az olasz Paolo Ferrari komoly nemzetközi vezetői tapasztalattal érkezik a Bridgestone-hoz, korábban Észak-Amerikában, Európában és Latin-Amerikában számos vezetői posztot töltött be. Mostani kinevezéséig a Pirelli LATAM divíziójának vezérigazgatója volt, ezt megelőzően az észak-amerikai régió elnök-vezérigazgatója. Korábban különböző üzleti egységeknél, számos igazgatói posztot töltött be a Telecom Italia csoportnál Olaszországban, Németországban és az Egyesült Királyságban. Karrierje kezdetén befektetési bankárként a Credit Suisse First Boston-nál, Londonban is dolgozott.

„Nagyon örülünk, hogy Paolo csatlakozik a Bridgestone csapatához. Rátermett, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező vezető, aki a Bridgestone alapértékeinek tiszteletben tartása mellett erősíti majd az innovációt, a teljesítmény, és az elkötelezettséget társaságunknál. Karrierje során már bizonyította, hogy iparágtól és földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül képes az általa vezetett társaság nyereséges növekedését elősegíteni, és munkavállalóinak szakértelmét és képességeit javítani”, mondta Eduardo Minardi, a Bridgestone EMEA jelenlegi megbízott elnök-vezérigazgatója.

Paolo Ferrari hosszú időn keresztül élt és dolgozott külföldön, különösen az Egyesült Államokban. Az Università Bocconi egyetemen szerzett közgazdász alapdiplomát, és New York-i Egyetemen működő Stern School of Business-en szerezte meg az MBA fokozatot.

Paolo Ferrari 2016. szeptember 19-én lép át hivatalosan a Bridgestone-hoz.


Médiainformációk

Colin Hensley
 +32 475 97 63 07


A Bridgestone EMEA-ról (Európa, Közel-Kelet, Afrika)
A brüsszeli székhelyű Bridgestone EMEA a világ legnagyobb gumitermék és gumiabroncs vállalata, a tokiói székhelyű Bridgestone Corporation fontos regionális leányvállalata. A Bridgestone EMEA több mint 18 200 alkalmazottal egy K+F központot, 12 gumigyárat és irodát működtet több mint 60 országban. A Bridgestone EMEA prémium gumiabroncsait Európában, Törökországban, a Közel-Keleten, Afrikában és a világ más országaiban is forgalmazzák.
További információk a Bridgestone Europe-ról a www.bridgestone.huwww.bridgestonenewsroom.eu weboldalon, illetve Facebook és Twitter oldalainkon találhatók.