Tyre Talk

A DriveGuard technológiával forradalmasítja az abroncsgyártást

Biztonság és irányíthatóság bármilyen abroncssérülés esetén gépjárműtípustól függetlenül!

Defekt Csalad

Magyarországon tíz autósból négynek legalább egyszer volt már defektje az elmúlt öt évben, amelyek jellemzően a délutáni és az esti órákban okoztak kellemetlenséget, és amelyekből minden másodikat szög vagy kátyú okozott. A Bridgestone Magyarország Kft. végezte februárban azt a nem reprezentatív, online felmérést, amely rámutatott, hogy ezek az abroncssérülések nem csak bosszantóak, hanem közlekedésbiztonsági szempontból is veszélyesek. Az esetek 20%-a lakott területen kívül következett be, ráadásul minden harmadik esetben a gépjárművezetők nem egyedül ültek az autóban. A megkérdezettek több mint 60%-a helyszíni kerékcserével orvosolta a defektet, ami az autópályák leállósávjaiban és a nehezen belátható helyeken életveszélyes is lehet. Az autósok biztonságát segíti mostantól a Bridgestone új, DriveGuard abroncsa, amellyel defekt után még akár további 80 kilométert is megtehetünk 80 km/órás sebességgel, autónk irányítható marad, így nem vagyunk kitéve többé közlekedésbiztonsági kockázatoknak.

A Bridgestone DriveGuard abroncsaival biztonságosan közlekedhetünk még defekt esetén is és szinte bármilyen, abroncsnyomás-figyelő rendszerrel (TPMS) rendelkező autóra felszerelhető. A DriveGuard rendkívül jól vezethető a vizes útfelületen is, ráadásul nem csak kényelmesen, hanem üzemanyag-takarékosan is autózhatunk ezután. Megerősített oldalfalainak és a csúcstechnológiájú hűtőbordáinak köszönhetően a sokszorosan díjazott1 DriveGuard abroncs lehetővé teszi, hogy a gépjárművezetők defekt esetén is megőrizzék uralmukat a jármű felett, és akár további 80 km-t is megtegyenek 80 km/óra sebességgel.2Szög és kátyú okozza legtöbbször a problémát

Tízből négy magyar autósnak legalább egyszer volt már defektje az elmúlt öt évben, amelyek mintegy 50%-át szög, 10%-át kátyú, közel 8%-át pedig szálszakadás okozta. A Bridgestone online felméréséből az is kiderült, hogy majdnem minden harmadik autós valamely családtagja is a gépjárműben volt, amikor megállásra kényszerítette autójukat a lyukas abroncs.A nemrég napvilágot látott online felmérésünk is azt támasztja alá, hogy Magyarországon az elmúlt öt évben a gépjárművezetők közel 40%-ának legalább egyszer volt már defektje, ami az autósokban a tehetetlenség és bizonytalanság érzetét kelti ezekkel az abroncssérülésekkel szemben. Egy-egy defekt megjavítása és a kerékcsere akár 1 órát is tarthat, ami rendkívül veszélyes lehet az autópályákon, vagy országutakon. Ez vezérelt minket, amikor újragondoltuk gumiabroncsaink biztonságosságát. A DriveGuard gyakorlatilag bármilyen útviszony mellett segít megelőzni a defektekből, a hirtelen nyomásvesztésből vagy egyéb típusú abroncssérülésekből származó baleseteket” – mondta Barcsik Ákos, a Bridgestone Magyarország Kft. főmérnöke.

Az egyedi és áttörést jelentő technológiai fejlesztéseiről ismert Bridgestone új terméke, a DriveGuard a következő okok miatt jelent komoly változást mostantól az autózásban:

Gyártótól vagy modelltől függetlenül szinte valamennyi személygépkocsira felszerelhető.

Bridgestone DriveGuard nem csak egyes márkák vagy autómodellek gyári felszereltségeként érhető el, hanem az abroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel ellátott legtöbb autóra felszerelhető. Az abroncsnyomás-ellenőrző rendszer 2014. november óta kötelező Európában az új személyautók esetében, és az előírások szerint mintegy 32 millió járművet kellett felszerelni vele 2016-ban.

A DriveGuard válasz gyakorlatilag bármilyen abroncssérülésre (beleértve az oldalfal és futófelület sérülését is), ami nem hasonlítható semmilyen más abroncsjavító készlet (pl. tömítő) által nyújtott megoldáshoz.

Az innovatív DriveGuard technológia szabadalmazott csúcstechnológiájú hűtőborda-kialakítást, valamint masszív, megerősített abroncsoldalfal-kialakítást használ annak érdekében, hogy a gépjárművezető defekt esetén is meg tudja őrizni uralmát a jármű felett, és akár további 80 km-t tehessen meg 80 km/óra sebességgel addig, amíg biztonságos körülmények között nem javítható vagy cserélhető az abroncs.

„Nincs kompromisszum”

Kategóriájában a Bridgestone DriveGuard nyújtja a legjobb teljesítményt nedves útfelületen, illetve a gördülési ellenállás tekintetében, amit a kiváló EU abroncscímke (Nedves útfelületen nyújtott teljesítmény: „A” besorolás. Gördülési ellenállás: „C” besorolás.) valamint a TÜV Süd által végzett független szakértői vizsgálatok is alátámasztanak, bizonyítva, hogy a Bridgestone DriveGuard kiváló teljesítményt nyújt a gépjárművezetők számára fontos teljesítménykategóriákban, például a nedves útfelületen nyújtott biztonság terén. Ezek a teljesítménymutatók a legbiztonságosabb abronccsá teszik a DriveGuard-ot. Fejlesztésekor az egyik legfontosabb szempont volt, hogy a DriveGuard irányítható legyen a nedves útfelületen is. A magas csatornakialakítás az üres tér optimalizált eloszlatásával a minta középső részében biztosítja a kiváló vízelvezetést, a magas szilikatartalmú keverék pedig a rövid féktávot.

Csúcstechnológia az alapanyag kiválasztásánál is

A Nano Pro-Tech gumikeverék csökkenti a szénmolekulák közötti súrlódást, így csökkentve a hőtermelődést az abroncs oldalfalában, segítve annak alaktartását. A DriveGuard speciális hűtőborda-kialakítást kapott az oldalfalon, ami a megemelkedett hőt az abroncs pereme felé vezeti, így segítve minőségének megőrzését, növelve ezáltal a biztonságot és az élettartamot.1Jelenleg nem kapható kisteherautókhoz, csak az abroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel (TPMS) ellátott autókhoz. Ha további információkra van szüksége, látogasson el a www.bridgestone.eu/driveguard/ oldalra.
2A DriveGuard a „Technológia és termékek” kategóriában a REIFEN Essen 2016 innovációs díjat és a 2016. évi Auto Express Év Terméke díjat kapta meg.
3A defekt után megtehető távolság a jármű terhelésétől, a külső hőmérséklettől és a TPMS bejelzési idejétől függ.
4 Az EU abroncscímke olyan minősítő rendszer, amelyen keresztül kell a személyautó-, kisteherautó- és teherabroncsok gyártóinak meghatározniuk az üzemanyag-fogyasztást, a nedves tapadást és a zajbesorolást. http://ec.europa.eu/energy/sites/ener/files/documents/FIN%20User%20guide%20-%20tyres.pdf
5 A Bridgestone DriveGuard kiváló helyen van az alábbi TÜV SÜD kritériumok terén 3 versenytárs hagyományos abroncsaihoz képest: vizes útfelületen történő egyenes haladás, vizes útfelületen történő kanyarodás, száraz útfelületen történő fékezés és nedves útfelületen való oldalirányú tapadás. Egyenrangúnak tekinthető a versenytársakkal a nedves útfelületen történő fékezés és a menetzaj tekintetében, és azokhoz viszonyítható a kényelem esetében. A TÜV SÜD Product Service GmbH által 2015. novemberben elvégzett vizsgálat (713073923-5 sz. jelentés – 225/45 R17 abroncsméret).


További információ kérhető:

Piskóti Attila / Tölgyi Kriszta
Premier Kommunikációs Iroda
Tel: 1/483-1860; 30/915-9002
Email: sajto@premiercom.hu

Károlyi Kata
Bridgestone Magyarország Kft.
Tel.: 430-2796
E-mail: Katalin.KAROLYI@bridgestone.eu


A Bridgestone Corporation a világvezető gumiabroncs és gumitermék vállalata. A Bridgestone Corporation és leányvállalatai a világ 25 országában 178 gyárat üzemeltetnek, több mint 144.000 munkatársat foglalkoztatnak, míg termékeit több mint 150 országban értékesítik. A Bridgestone küldetése a cég 1931-es alapítása óta változatlan: „Kimagasló minőséggel szolgáljuk a társadalmat”.

A Bridgestone EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) – belgiumi központtal – a világ legnagyobb gumiabroncs- és gumigyártójának, a tokiói székhelyű Bridgestone Corporation kizárólagos tulajdonú leányvállalata. 18 200 főt meghaladó alkalmazotti létszámával a Bridgestone EMEA több mint 60 országban van jelen. Az egész régióban 14 gumiabronccsal és kapcsolódó tevékenységgel foglalkozó üzemet, valamint egy jelentős K+F központot és tesztpályát üzemeltet. A Bridgestone EMEA prémium kategóriás gumiabroncsai kaphatók Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és szerte a világon.

Az európai Bridgestone-ról további információt talál ezen a címen: www.bridgestone.euwww.bridgestonenewsroom.eu vagy keressen minket a következő felületeken: FacebookTwitterInstagram és YouTube.