Tyre Talk

A Bridgestone a hatékonyság, kényelem és fenntarthatóság legmagasabb szintjét kínáló termékeit és megoldásait mutatja be a 2018. évi IAA szalonon

A világ első számú gumiabroncs- és gumitermék-gyártó vállalataként[1] a Bridgestone elkötelezett a flották előtt álló mindennapi kihívások meghatározása és megoldása iránt prémium kategóriájú gumiabroncsok, technológiák és szolgáltatások biztosítása révén.

A gyors átalakulással jellemezhető iparágban és szerte a világon a Bridgestone vezető szerepet tölt be az új termékek, technológiák és digitális megoldások terén, válaszolva a flották, az autógyártók és a kiemelt ügyfelek kényelemmel, fenntarthatósággal és hatékonysággal kapcsolatos igényeire, miközben hozzájárul a mobilitás jövőjének alakításához.

A 2018. évi IAA szalonon a Bridgestone prémium minőségű gumiabroncs és mobilitási megoldásainak portfólióját kiegészítő új termékeket mutat be.

Új, élenjáró gumiabroncsok és megoldások flották számára
A mai gépjármű flották hatékony, kényelmes és fenntartható termékeket és szolgáltatásokat igényelnek.

Az idei IAA keretében a Bridgestone bemutatja a teherautókra és autóbuszokra gyártott Ecopia gumiabroncsainak új generációját. A Bridgestone európai flottapartnereivel együtt kifejlesztett és tesztelt új Ecopia termékcsalád az év minden szakában csökkenti a flották üzemeltetési költségeit, jelentősen mérsékelve az üzemanyag-fogyasztást, kitűnően tapad vizes úton és kompromisszumoktól mentes futásteljesítményt biztosít. Ezek az új gumiabroncsok a Bandag-eljárással végzett újrafutózásnak köszönhetően többször használhatóak.

A Bridgestone az IAA szalonon mutatja be a flottapartnereinek új járműkarbantartási megoldását is. Ez a digitális megoldás adatalapú elemzéseket biztosít, amelyek segítségével az üzemeltetők növelhetik a járművek rendelkezésre állását és limitálhatják a mindennapi üzemeltetéssel járó kihívásokat.

Kitűnő eredményeket hoznak az új digitális megoldások a flották és a partnerek számára
A Bridgestone bejelenti, hogy 2019-től a teher- és buszabroncsokat elektronikus RFID (rádió-frekvenciás azonosítás) jelzőrendszerrel látja el.

Az RFID alkalmazása további értéket jelent a flotta ügyfelek számára, mivel javítja gumiabroncs-elhasználódás nyomonkövethetőségét, időtakarékos és pontos rendszert biztosít az adatbevitelre és megosztásra. Az ügyfelek bármikor hozzáférhetnek a riportokhoz, amely végső soron segít a vállalkozások információinak bővítésében és optimalizálja a teljes üzemeltetési költséget.

Az RFID a Bridgestone összes digitális felületén alkalmazásra kerül és jelentős hozzáadott értéket biztosít a haszonjármű flották gumiabroncs-kezelési rendszereiben, amit ma elsősorban a „Total Tyre Care”[2] néven ismernek. A „Total Tyre Care” elérhető a Bridgestone 2.100 kereskedőből álló partnerhálózatban. Ez a szolgáltatás biztosítja az optimális biztonságot és csökkenti a gumiabroncsokkal összefüggő és karbantartási költségeket, miközben a flotta járművei maximális hatékonysággal üzemelhetnek.

Kézben tartva a jövőt
Ezek a legfrissebb megoldások még csak a kezdetet jelentik abban a folyamatban, amellyel a Bridgestone az autósokat a mobilitás jövőjébe vezeti. Az olyan makrotrendek, mint a klímaváltozás és a digitalizáció, valamint a CASE (Connected, Autonomous, Shared and Electric – Összekapcsolt, Önvezető, Megosztott és Elektromos) megközelítés erősödő befolyása új kihívásokat jelent. A Bridgestone munkatársai folyamatosan dolgoznak a háttérben élenjáró digitális mobilitások kifejlesztésén, az innováció, a partnerség és a kutatás-fejlesztés kombinációjával. Az IAA 2018. évi rendezvényének látogatói elsők között szerezhetnek tapasztalatot olyan kutatásokról, amelyek a flották számára biztosítanak biztonságos, hatékony, kényelmes és fenntartható megoldásokat a jövőben.

A Bridgestone „okos sarok” koncepciója bemutatja a forradalmi Ologic™ technológiát, amelyet első alkalommal alkalmaznak a teherautó- és autóbusz-gumiabroncsok koncepciójaként. Az elektromos járművek számára kifejlesztett „ologic” technológia nagyobb abroncsátmérőt és keskenyebb futófelületet alkalmazva biztosítja a kiemelkedő üzemanyag-takarékosságot, azonos biztonsági szint mellett.

Szintén az IAA keretében mutatkozik be a Firestone Ipari Termék Divíziójának innovatív Airide™ Pro pneumatikus lengéscsillapító technológiája. Pótkocsikon való használatra tervezve az Airide Pro valódi kocsiszekrény- és tengelyszabályozást tesz lehetővé, biztosítva a magasabb színvonalú futásminőséget, hosszabb gumiabroncs élettartamot és az üzemeltetési költségek csökkentését.

Keressék fel a Bridgestone standját (16. csarnok, C01 stand) és vegyenek részt a sajtótájékoztatónkon (szeptember 19., 9:15-kor a Bridgestone pavilonjánál), hogy még többet tudjanak meg ezekről az innovatív mobilitási megoldásokról, technológiákról és termékekről !


[1]A 2016. évi gumiabroncs értékesítések alapján. Forrás: Tire Business 2017 – Gumiabroncs gyártóvállalatok globális rangsora.
[2]ideértve: Tirematics, Fleetbridge, Basys, Toolbox és Insights.


Média információ:
Liesbeth Denys, a PR és vállalati kommunikációs vezető,
Bridgestone, EMEA: +32 478 78 26 22

A Bridgestone-ról Európában, Közel-Keleten és Afrikában
Mi vagyunk a világ első számú gumiabroncs- és gumitermék gyártó vállalatának EMEA üzletága. Az autósok és az áruszállítók immár 90 éve bízhatnak bennünk, amikor útra kelnek. Ez éppen annyira igaz ma, mint bármikor korábban, és azt jelenti, hogy bennünk és termékeinkben ott bíznak meg, ahol az a legfontosabb: ahol a jármű találkozik az útfelülettel. Kitűnő vegyészek, mérnökök és adattudósok vagyunk, néhány gyárunk a legfejlettebb Európában, világszinvonalú technológiával és élenjáró K+F befektetésekkel. Kompromisszumok nélkül összpontosítunk a járművezetők előtt az utakon nap mint nap felmerülő valós problémák valódi megoldásaira. Mi tartjuk őket mozgásban, minden körülmény között.

További információ a Bridgestone EMEA-ról : a www.bridgestone.eu és a www.bridgestonenewsroom.eu honlapokon. Kövessenek minket a FacebookInstagram, YouTubeTwitter és LinkedIn -en.